Microsoft chce v Číně přijmout 1000 nových zaměstnanců

06.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Peking 6. září (ČTK) - Americký softwarový gigant Microsoft Corp. plánuje najmout v Číně dalších 1000 zaměstnanců a zvýšit výdaje na výzkum a vývoj v zemi o 15 procent. Snaží se tak dohnat konkurenční firmy Apple a Google na rychle rostoucím trhu mobilního internetu. Oznámil to generální ředitel Microsoftu pro Čínu Ralph Haupter.

Microsoft má nyní v Číně 4500 zaměstnanců, z toho 3000 ve výzkumu a vývoji. Noví zaměstnanci posílí výzkum a vývoj, marketing, prodej a služby zákazníkům. Počet zaměstnanců ve výzkumu a vývoji má stoupnout o 15 procent, stejně jako výdaje na výzkum a vývoj, které se zvýší o 15 procent z loňských 500 milionů USD (9,8 miliardy Kč).

Přední světové technologické společnosti i čínské firmy masivně investují do posílení své pozice na trhu mobilního internetu v Číně, kde žije nejvíce obyvatel na zemi a téměř 400 milionů lidí se zde v současnosti připojuje na internet ze svých mobilních telefonů a dalších mobilních přístrojů. Microsoft nedávno představil svůj nový operační systém pro mobilní přístroje Windows 8, avšak na trh vstoupil pozdě a zaostává tak za Applem a za Googlem, jehož systém Android je v Číně hojně využíván.

Microsoft chce získat více místních partnerů pro vývoj mobilních aplikací určených speciálně pro Čínu. V zemi má šest vývojových center, která nyní až 80 procent svého času stráví vývojem produktů určených pro globální trhy. Nyní se však více zaměří na čínské zákazníky.

Počet uživatelů internetu v Číně se na konci července zvýšil o 11 procent na 538 milionů. Počet uživatelů, kteří se na internet připojují přes mobilní přístroje, vzrostl až o 22 procent na 388 milionů a tvořil tak zhruba 70 procent celkového počtu uživatelů internetu. Android má na tomto počtu podíl 76,7 procenta, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK