Daimler letos čeká pokles zisku divize Mercedes-Benz Cars

20.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stuttgart 20. září (ČTK) - Německý automobilový koncern Daimler letos očekává pokles provozního zisku divize osobních vozů kvůli slabé poptávce na evropských trzích. Uvedl to dnes generální ředitel společnosti Dieter Zetsche. Loni vykázala divize Mercedes-Benz Cars provozní zisk 5,2 miliardy eur (téměř 130 miliard Kč).

"Podmínky na trzích v Evropě jsou čím dál obtížnější," řekl Zetsche. Upozornil rovněž na rostoucí konkurenční tlaky v Číně, která je největším automobilovým trhem na světě. Dodal, že Daimler kvůli zhoršujícím se podmínkám připravuje řadu nových opatření, která představí v příštích týdnech.

Divize Mercedes-Benz Cars vyrábí kromě luxusních vozů Mercedes-Benz rovněž automobily Smart, AMG a Maybach. Loni v listopadu Daimler uvedl, že během dvou let ukončí výrobu superluxusních vozů Maybach, která je již řadu let ztrátová. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Německý časopis Manager Magazin začátkem roku uvedl, že Daimler plánuje do roku 2020 více než zdvojnásobit prodej luxusních vozů Mercedes na 2,7 milionu aut ročně. Zetsche již loni v září upozornil, že automobilka hodlá do roku 2020 předstihnout v prodeji domácí konkurenty BMW a Audi, a stát se tak jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK