Novými členy představenstva ČD jsou Roman Boček a Miroslav Šebeňa

20.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. září (ČTK) - České dráhy mají kompletní představenstvo. Novými členy dnes dozorčí rada drah zvolila náměstka ministra zemědělství Romana Bočka a dosavadního náměstka generálního ředitele pro marketing Miroslava Šebeňu. ČTK to řekl člen dozorčí rady a předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša. Působení Bočka na ministerstvu zemědělství přijetím nové funkce končí.

"Do představenstva ČD jsem byl zvolen k 1. říjnu, a to po dohodě s panem ministrem (zemědělství) Petrem Bendlem," řekl dnes Boček ČTK s tím, že k tomuto datu ukončí činnost jak na ministerstvu zemědělství, tak i ve Státním zemědělském intervenčním fondu (SZIF).

Boček je jedním ze šesti Bendlových náměstků, na Těšnově má na starosti správní úsek. Od března je po odchodu ředitele SZIF Oldřicha Černocha pověřen také řízením organizace, přes kterou ročně protékají zemědělské dotace zhruba za 40 milionů korun. Boček je i čelenem dozorčí rady Budějovického Budvaru.

Pětičlenné představenstvo drah bylo po nedávném odchodu Vladimíra Baila pouze tříčlenné. Kromě předsedy představenstva a generálního ředitele ČD Petra Žaludy v něm zasedal Ctirad Nečas a Michal Nebeský. U posledně jmenovaného média spekulují o jeho možném odchodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK