Vláda se bude zabývat rozpočtem a opatřeními pro trh s alkoholem

26.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Definitivní podoba návrhu státního rozpočtu pro příští rok a opatření ke zvýšení bezpečnosti trhu s lihem jsou hlavními body dnešního jednání vlády. Ministři dále po dvou odkladech projednají návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Ten by měl v příštím roce hospodařit s částkou o 1,5 miliardy korun nižší, než kolik mu na investice do dopravní infrastruktury a na údržbu silnic a železnic připadlo v letošním roce.

 

Výbor SFDI by mohl opustit Petr Skokan (Věci veřejné) a ve funkci by ho měl nahradit současný člen dozorčí rady fondu Jiří Rusnok (LIDEM). Navrhuje to ministerstvo dopravy.

Vláda se bude zabývat i návrhem zákona, kterým ČR bude ručit České národní bance za půjčky Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) ve výši 2,53 miliardy eur (63,2 miliardy Kč). Kromě současné půjčky 1,5 miliardy eur by měla záruka pokrýt i půjčku 1,03 miliardy eur z roku 2009.

Kabinet se má znovu vrátit také k diskusi o návrhu rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) na příští rok. Jednání už dvakrát přerušila, protože návrh na hospodaření fondu souvisí s rozhodnutím o státním rozpočtu.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK