Akcie v USA dopoledne kvůli obavám o ekonomický růst oslabily

26.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. září (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne klesly a širší index S&P 500 je na cestě vykázat ztráty již pátou seanci za sebou. Mezi investory nadále panují obavy o výhled globálního ekonomického růstu. Ke ztrátám přispěly i dnešní smíšené zprávy z trhu s bydlením a nepokoje v Evropě.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,1 procenta na 13.443 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 oslabil o 0,4 procenta na 1435 bodů a od minulé středy již ztrácí 1,4 procenta. V úterý index zaznamenal nejhorší jednodenní pokles od června. Index technologického trhu Nasdaq se snížil o 0,8 procenta na 3093 bodů.

Trhy nyní hledají nový katalyzátor, který by je dále tlačil vzhůru po nových stimulačních opatřeních centrálních bank v USA a eurozóně. Index S&P díky novým stimulačním krokům v tomto čtvrtletí zpevnil o 5,7 procenta.

Prodej nových rodinných domů ve Spojených státech v srpnu klesl o 0,3 procenta. Ceny domů ale vzrostly o rekordních 11,2 procenta. Pokles prodeje domů měl dopad na stavitele, jako PulteGroup, KB Homa a Beazer Home USA, kteří všichni ztrácely kolem pěti procent. Klesly rovněž technologické firmy Apple a Oracle, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK