Počet nezaměstnaných v Německu v září pokračoval v mírném růstu

27.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 27. září (ČTK) - Počet nezaměstnaných v Německu se v září ve srovnání se srpnem podle sezonně upravených údajů mírně zvýšil o 9000 na 2,911 milionu. Růst zaznamenal již šestý měsíc za sebou, počet nezaměstnaných však stále zůstává blízko nejnižší hodnoty od znovusjednocení země. Míra nezaměstnanosti pak zůstala na srpnových 6,8 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil úřad práce.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali zvýšení počtu nezaměstnaných o 10.000. Aktuální počet nezaměstnaných bez sezonní úpravy však klesl o téměř 116.900 po srpnovém přírůstku o více než 29.000 a míra nezaměstnanosti klesla na 6,5 procenta z 6,8 procenta.

"Slabší ekonomický vývoj má dopad na trh práce," komentoval údaje šéf úřadu práce Frank-Jürgen Weise. "Nicméně trh práce se ukazuje být obecně silný," dodal.

Německo má největší ekonomiku v Evropě, na které je závislá řada českých firem. Ve druhém čtvrtletí jeho hrubý domácí produkt zpomalil mezičtvrtletní tempo růstu na 0,3 procenta z 0,5 procenta a oslabování se pod vlivem recese ve zbytku eurozóny čeká i ve zbytku roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK