První klienti CK World Travel jsou doma, zbylí se vrátí do neděle

27.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. září (ČTK) - Prvních 42 klientů plzeňské cestovní kanceláře World Travel, která v úterý ohlásila úpadek, je zpět doma. Zbylých více než 500 klientů by se ze zahraničí mělo do ČR vrátit nejpozději do neděle. V tiskové zprávě to dnes oznámila Union pojišťovna, u které měla CK uzavřenou pojistku proti úpadku.

Prvních 42 klientů se vrátilo z Malagy, Antalye a z Kréty v průběhu středy a čtvrtka, uvedla pojišťovna s tím, že nikomu z nich nebyl pobyt zkrácen a všichni se vrátili v řádném termínu. Dalších 20 klientů by se do ČR mělo vrátit dnes. Šest z nich by mělo přiletět z Kréty na pražské ruzyňské letiště a dalších 14 by se mělo vrátit z Lefkady do Brna a do Ostravy.

Nejvíce klientů cestovní kanceláře se ale podle pojišťovny bude vracet o víkendu. V sobotu by mělo jít o 270 lidí z Turecka, Španělska a z Řecka. Na neděli je pak očekáván návrat dalších 280 z řeckých ostrovů - z Korfu, Rhodos, Kréta a z turecké Antalye.

Union Pojišťovna zároveň vyzvala klienty, kteří mají u cestovní kanceláře zakoupený zájezd a kteří kvůli úpadku nevycestují, aby se na pojišťovnu obrátili a nahlásili škodnou událost. Využít k tomu mohou webové stránky pojišťovny nebo telefonickou linku +420 844 111 211. Kolik lidí se o vyplacení kompenzací za neuskutečněné zájezdy přihlásí, pojišťovna nedokáže odhadnout. "Zatím je pro nás důležitější návrat klientů cestovní kanceláře kteří zůstali v zahraničí," řekla ČTK její mluvčí Judita Smatanová.

Cestovní kancelář World Travel vznikla v roce 1997, a to na základě spojení programů dvou již existujících cestovních kanceláří Holiday Travel a Marco Club. Letos se do problémů dostaly již CK Asteri tour, CK Redgreentours, CK Filip, CK Globaltour, CK BG Travel, CK DOLCE VITA a CK Pradok.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK