Koruna dopoledne stagnovala k euru a lehce posílila k dolaru

04.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne dál stagnovala vůči evropské měně a lehce posílila k americkému dolaru. Krátce po 11:00 se obchodovala stejně jako při středečním závěru kolem 25,03 Kč/EUR. K dolaru byla silnější o pět haléřů na 19,35 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Obchodování je při absenci zásadních zpráv velmi klidné. "Na měnovém páru s eurem probíhá obchodování i nadále v blízkosti hranice 25 Kč/EUR, respektive několik haléřů nad ní. Naopak vůči americkému dolaru koruna od rána posiluje a kurz se kotuje těsně nad hladinou 19,30 Kč/USD," uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Výhled na dnešní vývoj koruny je podle Nováka neutrální. "V domácí ekonomice nebudou zveřejněna žádná důležitá data, a kurz koruny tak bude tažen především zahraničními zprávami a převládajícím tržním sentimentem," uvedl.

Euru se dnes dopoledne daří růst, podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se kurz opět vyhoupl nad 1,2900 USD/EUR. "Lepší americká data nedostala kurz pod větší tlak a dnes přichází návrat výš společně s dalším mírným růstem akcií. Odpoledne bude oznámeno rozhodnutí ECB o sazbách - změna se nečeká. Konference bude pochopitelně opět pozorně sledována, po minulém oznámení nového programu na nákup dluhopisů však ECB bude spíše vyčkávat a rétorika by se měnit neměla. Postupně bude také sílit vliv očekávání před zítřejšími americkými daty z trhu práce," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK