Google zvyšuje plány propouštění v Motorole a jejich náklady

04.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. října (ČTK) - Americká internetová společnost Google rozšiřuje plány propouštění v převzatém výrobci mobilních technologií Motorola Mobility. Jeho náklady na restrukturalizaci ztrátové divize se zvýší na 390 milionů dolarů (7,5 miliardy Kč) z původního předpokladu 275 milionu dolarů, sdělila dnes společnost podle agentury AP.

Google dokončil letos v květnu převzetí Motoroly, svou největší akvizici, za kterou zaplatil 12,5 miliardy dolarů. Motorolu koupil hlavně proto, že firma vlastní širokou škálu patentů pro bezdrátové technologie, které Google potřebuje k tomu, aby získal navrch v patentových sporech s konkurenčními výrobci mobilních technologií v čele se společností Apple.

V srpnu Google oznámil, že v Motorole zruší kolem 4000 pracovních míst, tedy 20 procent její pracovní síly. Má být uzavřena nebo zeštíhlena zhruba třetina z 90 firemních provozů a dvě třetiny rušených pracovních míst se mají týkat aktivit v zahraničí. Google dnes sdělil, že Motorola dál pracuje na hodnocení svých aktivit a je možné, že počty zrušených míst a náklady restrukturalizace budou vyšší.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK