Zájemci o elektrárnu Dětmarovice dnes podají ČEZ nabídky

05.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. října (ČTK) - Zájemcům o koupi uhelné elektrárny Dětmarovice společnosti ČEZ dnes v poledne vyprší termín na podání závazných nabídek. ČEZ očekává nabídky od několika významných firem. O prodeji elektrárny by se mohlo rozhodnout do konce letošního roku.

Nabídku na severomoravské Dětmarovice podá hlavní dodavatel tepla na severu Moravy Dalkia. ČTK to potvrdil mluvčí společnosti Milan Wagner. Zájem o černouhelnou elektrárnu má také Energetický a průmyslový holding (EPH), největší dodavatel tepla v Česku. EPH již projevil zájem také o hnědouhelné elektrárny Počerady a Chvaletice, které rovněž ČEZ nabízí k prodeji. ČEZ obdrží možná také nabídku od těžební společnosti NWR či některé investiční skupiny.

Elektrárna Dětmarovice leží v blízkosti polských hranic a s výkonem 800 megawattů je nejvýkonnější elektrárnou spalující černé uhlí v Česku.

ČEZ prodává své uhelné elektrárny, aby získal finanční prostředky, ale především, aby přesvědčil Evropskou komisi, že neomezuje konkurenci. ČEZ nabízí k prodeji pět elektráren: Počerady, Chvaletice, Tisovou spolu s Mělníkem 3 a Dětmarovice. Kolik elektráren ČEZ prodá, zatím není jisté.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK