VW za tři čtvrtletí zvýšil prodej o desetinu na 6,8 milionu vozů

08.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 8. října (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v prvních třech čtvrtletích letošního roku zvýšil svůj prodej meziročně o 10,6 procenta na zhruba 6,8 milionu vozů. Oznámila to dnes podle agentury Reuters firma. Dodávky samotné vlajkové značky VW stouply o 10,5 procenta na více než 4,2 milionu vozů.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V loňském roce prodal rekordních 8,3 milionu vozů a letos plánuje zvýšit prodej na 9,4 milionu.

Minulý týden se nicméně objevily zprávy o tom, že Volkswagen snížil výrobní plán pro letošní rok o zhruba 300.000 vozů kvůli poklesu poptávky v Evropě. Vedoucí představitelé podniku již koncem minulého měsíce upozornili, že podmínky v automobilovém sektoru se výrazně ztížily kvůli klesající poptávce.

Společnost nyní podle zdrojů agentury Reuters předpokládá, že letos vyrobí 9,4 milionu vozů. Doposud přitom počítala s produkcí kolem 9,7 milionu vozů. V loňském roce dosáhla výroba skupiny Volkswagen 8,5 milionu vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK