Americké akcie zahájily růstem, podpořila je zpráva z trhu práce

11.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. října (ČTK) - Americké akcie v první polovině dne rostly a oživovaly z třídenního poklesu. Investory k obnovení nákupů inspirovaly příznivé dílčí údaje, jež opět naznačily zlepšování amerického trhu práce.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) rostl o 0,2 procenta na 13.369 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,4 procenta na 1438 bodů a index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 0,2 procenta na 3058 bodů.

Počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech minulý týden nečekaně prudce klesl a sestoupil na nejnižší úroveň za více než čtyři a půl roku. Na šestileté minimum sestoupil čtyřtýdenní průměr počtu nových žadatelů. Dnešní údaje potvrdily trend oživování amerického trhu práce a přišly po páteční zprávě, která ukázala nečekaný pokles míry nezaměstnanosti v září pod osm procent.

"Žádosti vypadaly velmi dobře, rozhodně je to velký pokles. Od firem začínáme slyšet o zvýšeném přijímání lidí, což je přesně to, na co trh čeká," řekl agentuře Reuters Jordan Waxman z newyorské firmy Hightower Advisors.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK