Akcie na pražské končily týden smíšeně, index PX stagnoval

12.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. října (ČTK) - Pražská burza zakončila dnešní obchodování téměř beze změny, hlavní index PX přišel o 0,03 procenta na 985,94 bodu. Index srážely dolů hlavně akcie Komerční banky, opačně působily cenné papíry Erste Bank. Ostatní velké emise zůstaly bez významné změny kurzu, více propadly pouze akcie technologické firmy KIT Digital.

Zatímco akcie dnes nejobchodovanější Komerční banky odepsaly 0,82 procenta na 4121 korun, akcie Erste Bank o téměř totožnou hodnotu posílily a obchodování zakončily na 463 korunách.

Akcie energetické společnosti ČEZ stagnovaly a obchodování uzavřely stejně jako ve čtvrtek na 726 korunách. Šéf ČEZ Daniel Beneš podle Martina Olivy z Patria Direct potvrdil, že Evropská komise by měla na přelomu listopadu a prosince rozhodnout, zda přijímá návrhy polostátní firmy ČEZ na snížení bruselských obav z možného zneužití dominantního postavení na trhu s elektřinou v Česku.

Zhruba o procento oslabily akcie mediální CETV a developera Orco, zbývající tituly zakončily dnešní obchodování bez významnějších změn. Výjimkou jsou cenné papíry KITD, které se během dneška propadly o dalších 12 procent a týden ukončily na 41 korunách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK