Generální ředitel Citigroup Vikram Pandit rezignoval

16.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. října (ČTK) - Generální ředitel americké banky Citigroup Vikram Pandit (55) dnes s okamžitou platností rezignoval na svoji funkci. Nahradí ho Michael Corbat (52), který v současnosti řídí divizi banky pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Oznámila to banka v dnešním prohlášení.

Pandit provedl banku nestabilním obdobím, které přišlo po krizi v roce 2008. Spolu s místem ředitele se vzdal i svého místa ve správní radě banky. V prohlášení Pandit uvedl, že poté, co se bance podařilo překonat období finanční krize a stala se z ní silná instituce, nastal správný čas, aby kormidlo Citigroup převzal někdo jiný.

Corbat pracuje pro Citigroup od dokončení studií na Harvardu v roce 1983.

Na funkci rezignoval také prezident a provozní ředitel banky John Havens (56). Ten řídil rovněž divizi zaměřenou na institucionální klienty a byl považován za blízkého spolupracovníka Pandita, napsaly agentury AP a Reuters.

Citigroup v pondělí oznámila, že její čistý zisk ve třetím čtvrtletí prudce klesl na 468 milionů USD (devět miliard Kč) z loňských srovnatelných 3,77 miliardy USD. Důvodem byl odpis v makléřské divizi. Bez zahrnutí mimořádných položek čistý zisk činil 3,3 miliardy USD, tedy 1,06 dolaru na akcii, a překonal odhady analytiků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK