Pražská burza spustí obchodování s akciemi Tatry Mountain Resorts

22.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Na pražské burze se dnes začne obchodovat s akciemi společnosti Tatry Mountain Resorts (TMR), která je jedničkou v cestovním ruchu na Slovensku a v Česku se bude podílet na provozování lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně. V letošním roce to bude třetí nová firma uvedená na jeden z regulovaných trhů Burzy cenných papírů Praha (BCPP).

 

Společnost se bude obchodovat pod zkráceným názvem TMR a bude zařazena do systému pro nejvíce obchodované akcie SPAD. Emisi na trh uvádí J&T Banka z finanční skupiny J&T, která zčásti vlastní i TMR.

Akcie TMR debutovaly 15. října na burze ve Varšavě. Vedle toho se její akcie obchodují na burze v Bratislavě. Firma vlastní a provozuje lyžařská střediska a hotely v oblasti Nízkých a Vysokých Tater a největší tuzemský skiareál ve Špindlerově Mlýně má mít v pronájmu na 20 let v konsorciu se společností Snowhill.

Na pražskou burzu zatím letos vstoupila na konci dubna společnost Ocel Holding a počátkem července firma Energochemica. S jejich akciemi se ale prakticky neobchoduje.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK