Kopřivnická Tatra chystá dlouhodobý kontrakt v Saúdské Arábii

24.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kopřivnická Tatra chystá dlouhodobý kontrakt v Saúdské Arábii. Pro partnera, jehož jméno firma neuvedla, dodá zatím několik desítek aut. V budoucnu chce v zemi svoje vozy i montovat. ČTK to dnes na odborné konferenci v Brně řekl bez bližších podrobností ředitel pro mezinárodní obranné programy Tatry Pavel Štefka. Rozsah kontraktu neupřesnil s tím, že finální dohoda prozatím nebyla podepsána. Mělo by se tak stát v nejbližších dnech.

 

"Jednání s místní firmou probíhají už několik let. Z našeho pohledu se blíží k úspěšnému konci. V nejbližších dnech by smlouva mohla být podepsána. Svědčí o tom i skutečnost, že byly objednány demo vozidla a malá zakázka na desítky kusů aut," uvedl Štefka.

 

Dohoda podle něj předpokládá do budoucna montování vozidel v Saúdské Arábii pro nejbližší region. Jednat se má o střední Tatry 810, které jsou součástí výzbroje české armády. "Potažmo to mohou být i jiná vozidla," uvedl Štefka.

 

Štefka dnes na konferenci v Brně uvedl, že Tatře vázne prodej v Evropě. Proto spolupracuje s automobilkou DAF na vozech Phoenix. Asi 80 až 90 procent své produkce Tatra exportuje. "Velmi dobrý prostor je například jihovýchodní Asie. Znovu se otevřel trh v Austrálii," uvedl Štefka.

 

Kopřivnickou firmu od roku 2006 kontrolují čtyři čeští a zahraniční investoři reprezentovaní Američanem Ronaldem Adamsem. Jejich společnost Black River drží 51 procent akcií, téměř 41 procent má Tatra Holdings, drobní akcionáři vlastní dohromady přibližně osm procent akcií.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK