Gumárenský holding ČGS koupil slovinskou firmu Savatech

25.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Český gumárenský holding ČGS koupil slovinskou firmu Savatech, která vyrábí motocyklové pneumatiky, kaučukové směsi a součástky pro domácí spotřebiče a pro automobilový průmysl. ČTK to dnes sdělila členka představenstva ČGS Věra Bechyňová. Cenu transakce neuvedla.

ČGS koupil Savatech od společnosti Sava. "ČGS převezme všech 964 zaměstnanců společnosti Savatech. Tato akvizice se doplňuje s dlouhodobou strategií ČGS posílit vlastní divizi technické pryže. Navíc Savatech disponuje 45členným týmem pro výzkum a vývoj. Ten je spolu s týmem Rubeny zárukou zavádění nových produktů v budoucnosti," uvedl spolumajitel ČGS Oldřich Šlemr. Společnost Rubena je součástí holdingu ČGS, který má skoro 6000 zaměstnanců.

Savatech má osm prodejních poboček a v loňském roce měla konsolidovaný obrat 123,2 milionu eur (3,1 miliardy Kč).

ČGS HOLDING a.s. má sídlo v České republice, jeho dceřiná společnost MITAS a.s. je předním světovým výrobcem a prodejcem mimosilničních pneumatik pro zemědělství, průmysl či sportovní motocykly a dceřiná společnost RUBENA a.s. je významným výrobcem pneumatik pro jízdní kola a technické pryže.

Holding ČGS loni podle své výroční zprávy ve Sbírce listin zvýšil konsolidované tržby o víc než čtvrtinu na 13,86 miliardy Kč. Z nich 85 procent pochází z exportu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK