Koruna dopoledne víceméně stagnuje k euru i dolaru

26.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. října (ČTK) - Koruna víceméně stagnuje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:50 se obchodovala k euru na čtvrtečních 24,94 Kč/EUR a k dolaru ztratila tři haléře na 19,28 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Markéty Šichtařové z Next Finance budou dnes pokračovat pokusy o oslabení nad hranici 25 Kč/EUR. "K oslabení jí potlačí i nálada na globálních trzích, která stále není ideální. Dále je ve hře i hrozba intervencí ze strany ČNB," uvedla. Během dne se koruna sice ještě může pokusit posílit, ale v průměru ji na konci dne čekáme slabší, dodala.

Dolar vůči euru kolem 10:50 mírně posílil na 1,2943 USD/EUR. Posílení dolaru bylo podle Šichtařové důsledkem rostoucího zájmu o komodity a energie, přičemž tento zájem byl zase důsledkem zveřejnění pozitivních dat z Číny a Británie. Dnes vyjde v USA předběžný HDP za třetí čtvrtletí, čekáme zlepšení, nová data zřejmě podpoří dolar, a přidají se tak ke stávající náladě, která je také podpůrná pro dolar, doplnila Šichtařová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK