Čtvrtletní zisk Ericssonu výrazně klesl

26.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 26. října (ČTK) - Čistý zisk švédského výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson se ve třetím čtvrtletí propadl o více než 40 procent na 2,2 miliardy švédských korun (6,3 miliardy Kč), protože operátoři omezují výdaje kvůli obavám ohledně vývoje světové ekonomiky. Oznámila to dnes firma. Přislíbila rovněž, že bude pokračovat ve snižování nákladů.

Ericsson je světovou jedničkou v dodávkách a modernizaci mobilní síťové infrastruktury. Tržby společnosti ve třetím čtvrtletí klesly na 54,55 miliardy švédských korun z 55,52 miliardy před rokem. "Vidíme pokračující makroekonomické zpomalení a politické nepokoje v některých částech světa, což vede k opatrnějším výdajům operátorů," uvedl generální ředitel podniku Hans Vestberg.

Podle něj nicméně zůstávají solidní základy pro příznivý vývoj v dlouhodobém horizontu. Šéf Ericssonu poukázal například na stoupající počet chytrých telefonů, který si vyžádá výkonnější telekomunikační sítě. "Podporuje to poptávku po našich technologiích, softwaru a službách," prohlásil. Předpověděl rovněž, že počet chytrých telefonů po celém světě se do roku 2017 ztrojnásobí na tři miliardy kusů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK