Zetor Tractors za devět měsíců více než zdvojnásobil zisk

05.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zetor Tractors letos za první tři čtvrtletí více než zdvojnásobil zisk před zdaněním na 216 milionů korun. Za růstem je vyšší počet prodaných těžších traktorů. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Loni za prvních devět měsíců vydělala 80 milionů korun.

 

"Tak jako v prvním pololetí tohoto roku zůstává i nadále hlavním zdrojem našeho zisku vyšší počet prodaných traktorů v kombinaci s příznivým modelovým mixem, tedy vyšším podílem prodejů v segmentu těžších traktorů," uvedl finanční ředitel Zetoru Petr Veselý.

Konsolidované tržby Zetoru a jejích dceřiných distributorských společností v zahraničí za prvních devět měsíců tohoto roku meziročně vzrostly o více než 700 miliónů korun, tedy o 30 procent.

"Navíc díky prodejům traktorů vyšších výkonových řad s vyšší přidanou hodnotou pro zákazníka, včetně naší hlavní letošní produktové novinky Forterry HSX, se nám podařilo zdvojnásobit čistou ziskovou marži na hodnotu přesahující šest procent," uvedl Veselý.

Podle něj i přes tradičně nižší prodeje a výrobu v posledních měsících roku firma očekává, že konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním za účetní období roku 2012 přesáhne hodnotu 250 milionů korun.

Zetor na letošní rok nachystal několik novinek. Jednou z nich je představení traktoru Major nižší výkonové řady. Výroba traktoru by měla být zahájena v prvním čtvrtletí 2013. Zetor traktor představí ve čtvrtek.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK