Robert Změlík získal menšinový podíl v sázkové firmě Victoria-Tip

07.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. listopadu (ČTK) - Novým menšinovým akcionářem a předsedou představenstva sázkové kanceláře Victoria-Tip se stal podnikatel a olympionik Robert Změlík (43). Většinový podíl si ve společnosti ponechá její dosavadní majitel, kterým je holding Forbes Group ze skupiny Wotan Invest. Oznámila to dnes firma.

Změlík spolu se vstupem do Victoria-Tip oznámil plány na další rozvoj podniku. "Do budoucna chceme klientům nabízet nejatraktivnější produkty a služby. Zavedeme nové prvky, které budou nekopírovatelné nebo velmi obtížně kopírovatelné a to za významných finančních investic," sdělil podnikatel.

Victoria-Tip má v současnosti 230 poboček. Pod Změlíkovým vedením chce společnost v roce 2013 rozšířit podnikání až na 1000 prodejních míst.

Firma Victoria-Tip vznikla v roce 2003. Společnost měla loni provozní ztrátu kolem 12 milionů korun, což je přibližně stejný výsledek jako v roce 2010. Tržby firmy klesly v roce 2011 o 24 procent na 213,4 milionu korun, vyplývá z výroční zprávy uložené ve Sbírce listin.

Změlík, olympijský vítěz v desetiboji z Barcelony v roce 1992, není v sázkovém odvětví nováčkem. V minulých letech vlastnil sázkovou společnost Startip.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK