Tisk: Commerzbank by mohla zrušit až 6000 pracovních míst

07.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 7. listopadu (ČTK) - Druhá největší německá bankovní společnost Commerzbank by mohla v rámci programu na snížení nákladů do roku 2016 zrušit 5000 až 6000 pracovních míst. Informoval o tom dnes německý list Die Zeit bez uvedení zdrojů. V loňském roce banka zaměstnávala přes 58.000 lidí.

Společnost Commerzbank se ke zprávě odmítla vyjádřit. Firma by měla ve čtvrtek představit podrobnosti svého nového strategického plánu. Zpráva o možném propouštění vyvolala obavy u odborů. "Doufáme, že zaměstnavatel bude o takovýchto plánech transparentním způsobem informovat, protože tyto spekulace vyvolávají značnou nejistotu mezi zaměstnanci," uvedl německý odborový svaz Ver.di.

Na českém trhu působí Commerzbank od roku 1992, orientuje se zde především na velké a střední podniky. Od listopadu 2007 působí v tuzemsku také nízkonákladová mBank, která patří do stejné finanční skupiny.

Největší nizozemská finanční skupina ING dnes oznámila, že se rozhodla zrušit 2350 pracovních míst. Plány na propouštění dnes představily také další evropské podniky, například dodavatel telekomunikačních zařízení Ericsson, výrobce větrných turbin Vestas či ocelářská skupina Klöckner, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK