Prodejce elektroniky Okay koupí sedm obchodů s nábytkem Jena

08.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Společnost Okay, která patří mezi největší tuzemské prodejce elektroniky a domácích spotřebičů, koupí síť sedmi prodejen s nábytkem Jena nábytek. Firma Okay má za stoprocentní podíl ve společnosti Jena nábytek zaplatit 100 milionů korun, transakci ale ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. ČTK to dnes sdělil majitel společnosti Okay Jindřich Životský.

Společnost Jena nábytek byla založena v roce 1999 a má českého vlastníka. Firma provozuje sedm velkoplošných prodejen s nábytkem v Brně, Českých Budějicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě a Praze. Společnost Okay má v Česku a na Slovensku téměř 130 prodejen se spotřební elektronikou a domácími spotřebiči.

"Naše společnost se už 18 let úspěšně zaměřuje na prodej spotřební elektroniky pro domácnosti a my jsme hledali další možnosti rozšíření naší nabídky pro tuto cílovou skupinu i v jiných oborech. Jena nábytek je z našeho pohledu zajímavým doplněním sortimentu, které naši zákazníci jistě ocení," zdůvodnil Životský nákup prodejen Jena nábytek.

Prodejny Jena nábytek v roce 2010 zvýšily tržby meziročně o 105 milionů korun na 385 milion korun a vykázaly čistý zisk 1,5 milionu Kč. Výsledky loňského hospodaření firma Jena nábytek zatím nezveřejnila. Vedení obchodní skupiny Okay, která byla založena v roce 1994, letos očekává obrat zhruba šest miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK