TMR a Snowhill převzaly do pronájmu Skiareál Špindlerův Mlýn

14.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Největší české lyžařské středisko Špindlerův Mlýn převzal nový nájemce, společnost Melida. Ta je společným podnikem slovenské Tatra Mountain Resorts (TMR) a české firmy SMMR ze skupiny Snowhill. "Smlouva nabyla účinnosti, aktuálně probíhá fyzické předání podniku," řekl dnes ČTK končící ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Jiří Beran, který Skiareál patřící ČSTV a Svazu lyžařů ČR vedl od roku 2002.

 

Během trvání dvacetileté nájemní smlouvy mají noví nájemci investovat 800 milionů korun. Zahrnuje to výstavbu nových lanovek, sjezdových tratí a další infrastruktury. Součástí nájemní smlouvy je i opce na dalších 20 let. Společnost Skiareál má od Melidy získávat roční nájem 43,8 milionu Kč, který se bude zvyšovat podle inflace.

Ještě začátkem listopadu se přitom zdálo, že z připraveného pronájmu sejde. Snowhill gumárníka Tomáše Němce totiž smlouvy o pronájmu do daného termínu 31. října nepodepsal a TMR pak uvedla, že chce získat pronájem skiareálu od ČSTV i bez Snowhillu. Snowhill nakonec smlouvu podepsal a sezona tak začne pod novým provozovatelem.

Ceny skipasů pro nadcházející sezonu však nastavil ještě původní management Skiareálu. V hlavní sezoně jdou ceny nahoru. Jednodenní jízdenka pro dospělého zdraží o 7,1 procenta na 750 korun z loňských 700 korun. Ceny jízdného mimo hlavní sezonu zůstanou na loňské úrovni. Zdražení Skiareál zdůvodnil trvalým zvyšováním daně z přidané hodnoty.

Vícedenní a sezonní skipasy slovenské společnosti TMR budou moci lyžaři využít nejen ve Špindlerově Mlýně, ale také v areálech provozovaných firmou ve Vysokých a Nízkých Tatrách. "Všechny deseti, 15denní a sezonní lístky budou platit jak ve Špindlerově Mlýně, tak ve všech našich střediscích," uvedl předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

ČSTV pronajala i areál v Peci pod Sněžkou. Od začátku října středisko provozuje společnost Mega Plus z Janských Lázní. Získala areál do pronájmu za 15 milionů korun ročně. Během dvaceti let tu společnost Mega Plus hodlá investovat 350 milionů korun. Třetí krkonošské středisko Harrachov si ČSTV nechal.

ry jap jpt

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK