Automobilky Fiat a Chrysler čekají napřesrok nárůst prodeje

15.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 15. listopadu (ČTK) - Prodej italské automobilky Fiat a její americké divize Chrysler by měl v příštím roce navzdory slabé poptávce v Evropě stoupnout na více než 4,3 milionu vozů ze 4,2 milionu očekávaných v letošním roce. Předpověděl to generální ředitel Sergio Marchionne v rozhovoru pro list Automotive News.

Fiat loni v americkém partnerovi Chrysler získal většinový podíl. Prodej Chrysleru by měl podle Marchionneho v příštím roce stoupnout na 2,4 milionu vozů z letošních 2,2 milionu, napsala agentura Reuters.

Fiat ve třetím čtvrtletí více než zdvojnásobil čistý zisk na 286 milionů eur (přes sedm miliard Kč) ze 112 milionů eur před rokem. Zisk byl podpořen dobrými výsledky americké divize Chrysler, které kompenzovaly rostoucí ztrátu v Evropě.

Celkový prodej automobilů v Evropě ve třetím čtvrtletí podle Fiatu klesl o devět procent na 2,8 milionu vozů. Podíl Fiatu na evropském trhu se navíc meziročně snížil o 0,6 procentního bodu na 5,9 procenta. Automobilka předpokládá, že slabé podmínky na evropském trhu budou pokračovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK