Skupině GE Money klesl letos zisk o pět pct na 3,4 miliardy Kč

15.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Skupině GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, klesl za tři čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk o 4,7 procenta na 3,4 miliardy korun. Aktiva skupiny se snížila o 4,3 procenta na 135,7 miliardy korun. GE o tom dnes informovala ČTK.

 

Čistý zisk samotné GE Money Bank klesl o dvě procenta na 3,1 miliardy Kč. Vklady klientů skupiny klesly meziročně o devět procent na 98,1 miliardy Kč. Úvěry se snížily o 0,5 procenta na 118,5 miliardy Kč. Kapitálová přiměřenost zůstala na 19,77 procenta.

"Skupina si dokázala udržet vysokou ziskovost i přes masivní investice do rozvoje pobočkové i bankomatové sítě. Za poslední rok jsme otevřeli deset nových poboček a do provozu jsme uvedli 24 nových bankomatů," uvedl generální ředitel skupiny Sean Morrissey.

Trend z prvního pololetí, kdy se velmi dařilo firemnímu bankovnictví, se v předposledním čtvrtletí roku potvrdil. Objem nově poskytnutých firemních úvěrů, které směřovaly zejména k malým a středním podnikům, se zvýšil o 2,2 miliardy Kč, tedy o deset procent.

Dceřiná společnost GE Money Auto zůstává zisková i přesto, že podniká na trhu s klesajícími prodeji aut a nižší spotřebitelskou poptávkou po jejich financování úvěrovými produkty. Tento trend se prý projevil zejména snížením objemu aktiv společnosti.

Skupina GE Money Česká republika je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK