Automobilka Hyundai zahájila sériovou výrobu třídveřové verze i30

20.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Nošovice (Frýdecko-Místecko) 20. listopadu (ČTK) - Automobilka Hyundai dnes v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zahájila sériovou výrobu třídveřové verze Hyundai i30, nejprodávanějšího modelu značky v Evropě. ČTK o tom dnes informoval mluvčí automobilky Petr Vaněk. K prodejcům by se vozy měly dostat ještě do Vánoc.

V Nošovicích už se od ledna vyrábí pětidveřový hatchback a od června kombi. Třídveřová verze modelu Hyundai i30 měla premiéru v září na autosalonu v Paříži. Od ostatních dvou se podle mluvčího odlišuje několika přepracovanými detaily, které jí dodávají výrazně sportovnější vzhled.

"Nejmarkantnější změny se odehrály na přední masce, která dostala nové kruhové odlehčovací otvory ve své horní části. Změnil se také tvar mlhovek a LED svítilen pro denní svícení - nové kruhové mlhovky jsou doplněny přímou řadou LED svítilen, namísto původních ve tvaru písmene L," uvedl Vaněk. Změnily se také koncové svítilny a vůz má jinou boční siluetu.

Třídveřové Hyundai i30 bude mít stejné motory jako hatchback a kombi: benzinové a dieselové agregáty o objemu 1,4 a 1,6 litru, spojené buď s manuální, nebo automatickou šestistupňovou převodovkou.

Definitivní cenu vozu ještě automobilka nestanovila. "Je ale zřejmé, že s ohledem na menší materiálovou a výrobní náročnost (díky absenci jednoho páru dveří) bude o něco nižší, než je cena pětidveřového hatchbacku," uvedl Vaněk. Cena hatchbacku začíná na 289.990 korunách.

V Nošovicích se v současnosti vyrábí modely Hyundai i30 ve třech verzích, ix20 a SUV ix35. Automobilka loni vyrobila přes 251.000 osobních automobilů, zhruba o čtvrtinu více než v roce 2010. Letos má v plánu vyrobit 300.000 vozů, což je maximální kapacita slezského závodu, v němž pracuje zhruba 3500 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK