Eyeo spouští mobilní verzi softwaru pro blokování reklamy

27.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kolín nad Rýnem/Londýn 27. listopadu (ČTK) - Německá společnost Eyeo spouští novou verzi softwaru blokujícího reklamu AdBlock Plus, tentokrát pro operační systém Android. Mohla by tak zkřížit plány firmám jako jsou Facebook, Google a řada dalších, které se snaží získat více příjmů z reklamy na mobilních telefonech. AdBlock Plus ve verzi pro stolní počítače je podle listu Financial Times (FT) už teď nejpopulárnějším programem svého druhu na světě.

"Je to první aplikace, která bude z vašeho mobilního telefonu odstraňovat všechny reklamy," řekl podle listu spoluzakladatel německého podniku Till Faida. "Je po tom značná poptávka," dodal.

Software AdBlock Plus pro Android bude blokovat tzv. vyskakovací okna i reklamu, která se zobrazí na displej, ale neukládá se v přístroji. Zablokuje ale například i reklamu, která předchází videosekvencím, což je známé třeba z videoklipů na YouTube.

Nová verze blokovacího softwaru pro mobilní telefony zkříží plány nejen velkým podnikům typu Facebook, ale především celé řadě začínajících firem, které na mobilní reklamu hodně spoléhají. Existuje i mnoho vývojářů mobilních aplikací, kteří jsou placeni hlavně z reklamy. Bez těchto příjmů budou muset buď skončit, anebo přesvědčit uživatele, aby jim za aplikace platili.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK