Koruna stagnuje k oběma hlavním světovým měnám

04.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dopoledne stagnuje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:50 se obchodovala proti pondělku vůči euru o haléř výše na 25,26 Kč/EUR a k dolaru stála na 19,33 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance koruna v úvodu přechodně oslabila, následně se ale usadila na 25,25 Kč/EUR bez větších změn. "Domácí data zastupují údaje o mzdách za třetí kvartál, což ale není věc, která by měla trh nějak ovlivnit," uvedl Vlk.

Průměrný plat ve třetím čtvrtletí se zvýšil o 348 korun na 24.514 Kč, nárůst tak činil 1,4 procenta. Reálně, po odečtení inflace, se ale mzda v ČR snížila o 1,8 procenta, oznámil ČSÚ.

V regionu zůstává podle Vlka hlavním tématem jednání polské centrální banky. "Začíná dnes, ale výsledek bude oznámen až zítra (ve středu). Polské sazby by podle očekávání měly být dál sníženy a se zlotým během dneška mohou dál hýbat spekulace, o kolik to bude," poznamenal Vlk. Prozatím ale polská měna, stejně jako maďarská, dopoledne mírně posiluje v reakci na příznivý vývoj na hlavních trzích, dodal.

Euro vůči dolaru drží pondělní zisky, kolem 10:50 stagnovalo na 1,3071 USD/EUR.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK