Bývalý šéf KIT digital prudce snížil nabídku na převzetí podniku

05.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. prosince (ČTK) - Bývalý generální ředitel technologické společnosti KIT digital Kaleil Isaza Tuzman prudce snížil nabídku na převzetí podniku. Tento krok zdůvodnil zhoršující se likviditou firmy a jejími problémy s kapitálovou strukturou. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Tuzman uvedl, že správní radě KIT digital zaslal nabídku v hodnotě 1,35 až 1,70 dolaru za akcii. Ještě v listopadu přitom nabízel 3,75 dolaru za akcii. Průměrná výše nové nabídky ohodnocuje celý podnik na zhruba 87 milionů dolarů (1,7 miliardy Kč), To je více než dvojnásobek současné tržní hodnoty firmy, která se pohybuje kolem 41 milionů dolarů, napsala agentura Reuters.

Vedení firmy KIT digital minulý měsíc oznámilo, že podnik má vážné chyby v účetnictví a že bude muset přepracovat účty od roku 2009 do současnosti. Za chyby je podle správní rady zodpovědné bývalé vedení, což Tuzman odmítá. Akcie firmy po zprávě o účetních chybách prudce klesly.

Akcie KIT digital se ještě donedávna obchodovaly na hlavním trhu pražské burzy, v říjnu z něj ale odešly a obchodují se jen v segmentu Start. Ten je určen menším a začínajícím firmám.

KIT digital poskytuje řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má zákazníky ve více než 50 zemí světa. Podnik má pobočky na všech kontinentech a služby poskytuje řadě velkých podniků z technologického, zábavního nebo mediálního sektoru. Patří k nim například Google, MTV, BBC, Hewlett-Packard nebo Disney-ABC.

Tuzman, který KIT digital zakládal a iniciály jehož jména tvoří název podniku, z firmy odešel v dubnu letošního roku. Důvodem byly neshody s ostatními členy, které si vynutily širší obměnu vedení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK