V Karlovarském kraji hustě sněží a fouká, řidiči mají být opatrní

09.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 9. prosince (ČTK) - Husté sněžení a vítr výrazně ztěžuje řidičům cestu v celém Karlovarském kraji, hlavně na Sokolovsku. Řidiči mají být velmi opatrní a pokud možno nevyjíždět. Problémy jsou na všech silnicích nižší třídy i na hlavním tahu R6 z Chebu na Sokolov a Karlovy Vary. ČTK to dnes vpodvečer řekl krajský dispečer Jiří Bareš. Průjezdné jsou zatím všechny silnice, ale menší dopravní nehody jsou už hlášené.

"Máme nasazenou ve všech třech okresech veškerou techniku, nestíháme. Doporučujeme všude opatrnost a pokud možno nevyjíždět," dodal Bareš. Rychlostní silnice R6 je první v pořadí, horší jsou okresní silnice a komunikace ve vyšších polohách.

V celém kraji je teplota pod minus šesti stupni Celsia kromě Božího Daru a Klínovce, kde je minus deset a také tam hustě sněží. "Je to na hranici teploty, kdy bere sůl. V minus sedmi už moc nezabírá," řekl dispečer.

Sníh, který začal padat ve 14:00, by měl podle něj zhruba v 19:00 na chvilku ustat, ale pak předpověď hlásí přeháňky po celou noc. "Odpoledne tu začalo hustě sněžit. Má to trvat tři dny, tak uvidíme, jak nás to zase zasype," řekla Iva Králová z božídarského infocentra.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK