KKCG ovládne prostřednictvím Starbrite Sazku

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. prosince (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil majetkové změny v kyperské STARBRITE INVESTMENTS LIMITED, pod kterou patří sázková kancelář Sazka. Výlučně bude firmu kontrolovat skupina KKCG miliardáře Karla Komárka. Rozhodnutí úřadu je pravomocné, řekl ČTK mluvčí úřadu Martin Švanda.

KKCG prostřednictvím Starbrite Investments Limited Sazku zcela ovládne, poloviční podíl v loterijní společnosti prodává skupina PPF. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila.

ÚOHS se bude ve správním řízení zabývat provozováním loterií a kurzových sázek. Dále také dobíjením kreditů pro mobilní telefony, prodejem vstupenek a zprostředkováním hotovostních plateb.

Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu. Její loterijní byznys v listopadu 2011 za 3,8 miliardy korun získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem.

PPF i KKCG se prostřednictvím dluhů Sazky dostaly také k pohledávkám vůči společnosti Bestsport, majitele pražské O2 areny. Na spolupráci obou skupin na reorganizaci Bestsportu se podle dřívějších prohlášení KKCG nic nemění.

KKCG miliardáře Karla Komárka je nadnárodní privátní finanční a investiční skupina, jejíž aktivity směřují do rozvoje a akvizic zejména v oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu a investic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK