Generali o osudu partnerství s PPF dnes jednat nebude

14.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 14. prosince (ČTK) - Italský pojišťovací ústav Assicurazioni Generali na dnešní schůzce svého řídícího týmu nebude jednat o osudu partnerství s českou společností PPF podnikatele Petra Kellnera. Některá italská média dnes informovala, že Generali rozhodne o odkupu 49 procent akcií, které drží ve společném podniku s PPF. O tom se ale zřejmě rozhodne až v lednu.

"Partnerství s PPF není na programu dnešního jednání správní rady," cituje pojišťovnu agentura Reuters. Podle některých italských novin měla Generali dnes návrh akvizice podílu schválit a transakci dokončit do 14. ledna, kdy má pojišťovna předložit nový strategický plán.

Například list Il Messaggero dnes napsal, že o převzetí podílu bude rozhodnuto do 8. ledna. První tranši kolem 25 procent akcií Generali podle tohoto zdroje odkoupí okamžitě.

PPF má na prodej svého podílu ve společném podniku s Generali opci, která je platná do července 2014. Podíl má odkoupit buď Generali, anebo třetí strana, a to za odhadovanou cenu více než dvě miliardy eur (více než 50 miliard Kč).

Lednová revize strategického plánu Generali ukáže, jak si hodlá pojišťovna pod vedením svého nového šéfa Maria Greca zvýšit ziskovost a vylepšit si složení základního jmění.

PPF a Generali mají společný podnik s názvem Generali PPF Holding, který patří k největším pojišťovacím skupinám ve střední a východní Evropě, Rusku a zemích Společenství nezávislých států. Prostřednictvím dceřiných společností spravuje aktiva za zhruba 15 miliard eur (asi 380 miliard Kč) a poskytuje služby více než 13 milionům klientů. V České republice do něj patří například Česká pojišťovna či pojišťovna Generali.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK