MfD: Část Leo Expressu kupil šéf Aukra Jakub Havrlant

18.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Minoritní podíl v železničním dopravci Leo Express koupil internetový podnikatel Jakub Havrlant. Dnešnímu vydání Mladé fronty Dnes (MfD) to potvrdil šéf Leo Expressu Leoš Novotný. Havrlant vede v Česku firmu Allegro Group, které patří například servery aukro.cz nebo heureka.cz. Jak velký balík akcií a za kolik Havrlant v dopravci získal, nechce ani jedna ze stran zveřejnit.

 

"Je to minoritní akcionář, takové změny jsou standardní záležitostí," řekl MfD Novotný s tím, že se Havrlant nepodílí exekutivně na řízení firmy. Podle Novotného je vstup akcionáře součástí větších změn ve společnosti, které chce oznámit na začátku roku.

Havrlant, který rozjížděl například projekt bezrealitky.cz a nyní se věnuje i investování do začínajících internetových firem, nechtěl svůj vstup do Leo Expressu komentovat.

Leo Express vstoupil před několika dny i na trh s dluhopisy, z plánované emise 650 milionů Kč udal mezi investory jen lehce přes 100 milionů. Investory nenalákal ani výnos přes osm procent, který firma slibuje, dodala MfD.

Leo Express má od zahájení zkušebního provozu v půlce listopadu s vlaky technické potíže, kvůli kterým odložil start plného provozu. Podle svého mluvčího Petra Kopáčkem začne plný provoz na přelomu roku.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK