Smiths Medical v Hranicích vybuduje výrobní centrum pro Evropu

18.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hranice (Přerovsko) 18. prosince (ČTK) - Mezinárodní společnost Smiths Medical vybuduje v podnikatelském areálu CTPark v Hranicích na Přerovsku nové výrobní a kompletovací centrum pro Evropu, ve kterém zaměstná 250 lidí. ČTK to dnes sdělil ředitel developerské společnosti CTP Remon Vos. Výše investice Smiths Medical v Hranicích nebyla zveřejněna. V hranickém areálu dříve ve velkých halách vyráběla klasické televizní obrazovky společnost LG.Philips Display. Smiths Medical vyrábí zdravotnické prostředky pro nemocnice, domácí péči a speciální zdravotní péči.

Koncern Smiths Medical si v hranickém podnikatelském areálu pronajal 8000 metrů čtverečních na deset let, přičemž tyto prostory by mu měly být předány v červnu příštího roku. CTP do jejich přípravy investovala 12 miliónů eur (302 milionů korun). Investice CTP do celého areálu v Hranicích tak činí 60 miliónů eur (1,512 miliardy korun).

Výrobky firmy Smiths Medical se v nemocnicích používají pro zajištění neodkladné a intenzivní péče, při chirurgických zákrocích, pooperační péči a také při rekonvalescenci pacientů v domácím prostředí. Společnost Smiths Medical zaměstnává na celém světě 7500 lidí a výrobu soustředí především do Spojených států, Velké Británie, Mexika a Itálie.

"Po náboru nových zaměstnanců do firmy Smiths Medical v příštím roce přesáhne počet lidí zaměstnaných v tomto CTParku tisícovku," podotkl Vos. V hranickém CTParku nyní působí například společnosti Etimex, Henniges Automotive, Medi-Globe, DAS či Rolled Alloys.

Ve hranickém výrobním závodu s původním názvem LG.Philips Displays se dříve vyráběly vakuové obrazovky pro klasické televizory. Po krachu mateřské nizozemské firmy se podnik v roce 2006 dostal do vážných finančních potíží a ukončil výrobu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK