Akcie KIT digital budou v pátek staženy z trhu Nasdaq

18.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. prosince (ČTK) - Akcie technologické firmy KIT digital budou v pátek staženy z amerického trhu Nasdaq. Firma dnes na svém webu sdělila, že toto rozhodnutí vyvolala sama tím, že přestala platit trhu některé poplatky. Chce ale své akcie umístit na mimoburzovním trhu OTC.

Akcie KIT digital se ještě donedávna obchodovaly na hlavním trhu pražské burzy. V říjnu z něj ale odešly a obchodují se jen v segmentu Start, který je určen menším firmám.

Nasdaq minulý týden pozastavil obchodování s akciemi KIT digital a firma nečeká, že by se do pátku na této situaci něco změnilo. KIT digital chce nyní podat žádost o přesun svých akcií na trh OTC Pink Sheets/OTC Pink Marketplace.

Akcie KIT digital v Praze po dnešní zprávě klesly o více než 30 procent. Jejich kurz se dostal na rekordní minimum 8,0 kč, uvedl web Patria.cz.

Vedení firmy KIT digital minulý měsíc oznámilo, že podnik má vážné chyby v účetnictví a že bude muset přepracovat účty od roku 2009 do současnosti. Za chyby je podle správní rady zodpovědné bývalé vedení v čele se zakladatelem Kaleilem Isazou Tuzmanem, který v dubnu kvůli neshodám s ostatními členy vedení z firmy odešel. To Tuzman odmítá a nabízí celý podnik převzít.

KIT digital poskytuje řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má zákazníky ve více než 50 zemí světa. Podnik má pobočky na všech kontinentech a služby poskytuje řadě velkých podniků z technologického, zábavního nebo mediálního sektoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK