Samsung přestane usilovat o zákaz prodeje výrobků Applu v Evropě

18.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 18. prosince (ČTK) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics ukončí soudní kroky, jejichž cílem byl zákaz prodeje výrobků amerického konkurenta Apple na některých evropských trzích. Oznámila to dnes firma.

Samsung tak ukončí snahu o zákaz prodeje některých produktů Applu v Německu, Británii, Francii, Itálii a Nizozemsku. "Věříme, že je lepší, když podniky poctivě soupeří na trhu, než aby spolu bojovaly u soudu," uvedla společnost.

Apple a Samsung vedou od loňského dubna řadu právních sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými mobilními telefony a počítačovými tablety. Právní bitvu odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že "otrocky" kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.

Americký soud tento týden odmítl žádost Applu o zákaz prodeje některých výrobků Samsung ve Spojených státech. V srpnu soud v USA rozhodl, že Samsung musí Applu zaplatit odškodné 1,05 miliardy dolarů (zhruba 20 miliard Kč) za zneužití patentů k přístrojům iPhone a iPad, napsala agentura Reuters.

pmh mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK