V pojišťovnách nejsou fronty zájemkyň o životní pojistky

20.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. prosince (ČTK) - Pojišťovny nehlásí poslední den levnějšího životního pojištění pro ženy na svých pobočkách fronty zájemkyň o pojistku. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami. V minulých dnech a týdnech zájem žen o životní pojištění vzrostl až o desítky procent. Od pátku se z rozhodnutí Evropského soudu sjednotí sazby podle pohlaví, což v praxi vyústí ve zdražení pojistek pro ženy o desítky procent, zatímco mužům naopak mírně zlevní. Dosud byly ženy v cenách životních pojistek zvýhodněné, neboť jsou pro pojišťovny méně rizikové.

Ženy mohou uzavírat u Allianz pojištění za výhodnější sazby do dnešní půlnoci, řekla ČTK mluvčí Allianz Dagmar Koutská. Takový nával, jaký byl v poslední den penzijního připojištění, na přepážkách není, ale přesto je podle ní zájem velký. Začal se projevovat už na jaře, sílil pak od září. Zatímco v běžných měsících byl průměrný počet smluv 3500, v listopadu to bylo téměř 6000 a za prosinec to prý bude ještě více. Pojišťovací poradci mají ještě na dnešek odpoledne a večer předjednané schůzky u klientek, které nechaly sjednání smlouvy na poslední den, podotkla.

Také u ČSOB Pojišťovny ženy mohou uzavírat za původních podmínek ještě dnes. "Pobočky mají posledních 14 dní napilno. Největší nápor byl v závěru minulého týdne, ale vše se zvládlo bez větších front. Bylo to i tím, že jsme drželi pohotovost a pobočky a obchodní místa byly personálně posílené," uvedl mluvčí pojišťovny Petr Milata.

Zájem klientek o životní pojištění gradoval s tím, jak se blížilo dnešní konečné datum, souhlasil Jan Marek z tiskového oddělení České pojišťovny. Enormně zvýšený zájem žen na poslední chvíli nečeká. "Ale jsme na tuto eventualitu připraveni. Na pobočkách v případě zájmu klientek prodloužíme flexibilně pracovní dobu tak, abychom vyšli vstříc všem požadavkům," dodal. U ČP tedy mohou ženy využít výhodnějších pojistných sazeb při sjednání pojištění skutečně až na poslední chvíli, tedy dnes do 23:59 hodin.

Některé pojišťovny ovšem sjednotily sazby již dříve. Pojišťovna České spořitelny u životního pojištění Flexi sjednotila sazby již od října letošního roku, a to jejich vzájemným přiblížením. "Ženám jsme cenu za vybraná rizika zvýšili zhruba o 60 až 70 procent, mužům naopak snížili o 20 až 30 procent," upozornila mluvčí pojišťovny Jana Jirásková. UNIQA pojišťovna nasadila nové rovné sazby pro muže a ženy od 1. prosince. Nicméně ženy mohly ještě získat pojištění životních rizik za původní výhodnější pojistné do 10. prosince.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK