Novým prezidentem TPCA je od ledna Kenta Koide

02.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kolín 2. ledna (ČTK) - Novým prezidentem kolínské automobilky TPCA se k dnešnímu dni stal Kenta Koide. Po třech letech vystřídal Satoši Tačiharu, který se vrací do japonské centrály Toyota Motor Corporation. ČTK to dnes oznámil mluvčí TPCA Radek Kňava. Koide je pátým prezidentem, který stojí ve vedení automobilky vyrábějící modely Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1.

Koide narozený v roce 1959 nastoupil do společnosti Toyota po studiích v roce 1983. Začínal v oddělení lidských zdrojů, na začátku devadesátých let se podílel na vybudování závodu na výrobu baterií pro hybridní a elektrická vozidla. V roce 1999 byl jmenován do funkce projektového manažera ve výrobním závodu Toyota Motor Manufacturing Turkey.

V Česku byl Koide od roku 2002 součástí týmu připravujícího společný podnik. V letech 2005 až 2007 zastával v TPCA pozici generálního ředitele pro administrativu. Na konci roku 2007 se vrátil zpět do japonské centrály, kde působil v oddělení výrobního inženýrství a ve výrobním závodu Honša na pozici generálního manažera.

TPCA zahájil výrobu v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry v roce 2005. Výrobní kapacita závodu je 340.000 aut. V loňském roce podle říjnových odhadů automobilka měla vyrobit zhruba 215.000 vozů. Firma kvůli obtížné situaci na trhu a nižším prodejům loni rovněž přistoupila ke snižování počtu zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK