Akcie v USA po středečním prudkém růstu dopoledne stagnovaly

03.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. ledna (ČTK) - Americké akcie si dnes dopoledne vybraly oddechovou pauzu a pohybovaly se bez výraznějších změn. Ve středu díky dohodě, která odvrátila hrozbu rozpočtové krize v USA, silně rostly. Investoři se nyní začínají více zaměřovat na větší bitvy, které budou zřejmě v americkém Kongresu v příštích měsících kvůli zvýšení stropu zadlužení.

V poledne místního času (18:00 SEČ) index Dow Jones oslabil o 0,06 procenta na 13.405 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,05 procenta na 1463 bodů. Index technologického trhu Nasdaq vzrostl o 0,02 procenta na 3113 bodů.

Akcie příliš nepodpořila ani dnešní příznivá statistika z trhu práce, která přišla před páteční souhrnnou zprávou o vývoji nezaměstnanosti v USA za prosinec. Agentura ADP uvedla, že soukromý sektor v USA vytvořil v prosinci 215.000 nových pracovních míst. Ekonomové očekávali vznik pouze 133.000 míst.

Dopoledne rostly nejvíce energetické společnosti, hlavně díky firmě CONSOL Energy, která plánuje letos další prodej majetku. Maloobchodní společnost Costco zpevnila po údajích o růstu prodeje za prosinec a Gap díky zprávě, že koupí výrobce luxusního oblečení Intermix, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK