Počet pasažérů aerolinek Travel Service loni zůstal 3,5 milionu

11.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Tuzemský soukromý letecký dopravce Travel Service vloni přepravil 3,5 milionu cestujících, stejně jako v roce 2011. Firmě ubylo cestujících na charterových linkách, které pro turisty objednávají cestovní kanceláře, počet pasažérů pravidelných letů se naopak zvýšil. ČTK to dnes řekla mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

U charterových letů Travel Service proti předloňsku zaznamenal osmiprocentní úbytek cestujících. Počet pasažérů na pravidelných linkách, které společnost provozuje pod značkou SmartWings, naopak meziročně vzrostl o 17,4 procenta.

Největší konkurent firmy Travel Service, národní dopravce České aerolinie, zatím oficiální přepravní výsledky nezveřejnil. Podle dřívějších odhadů ale společnost očekává za loňský rok zhruba desetiprocentní pokles počtu cestujících na 3,8 milionu pasažérů.

Travel Service patří do skupiny Unimex Group vlastněné podnikatelem Jiřím Šimáněm a Jaromírem Šmejkalem. Firma, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem na charterovém trhu v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Významný podíl trhu má také v Polsku. Na pravidelných linkách létá z Prahy, Brna a Ostravy do čtyř desítek destinací. Provozuje flotilu 25 letounů Boeing 737.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK