Akcie v USA beze změn, oslabuje je Wells Fargo a Boeing

11.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. ledna (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování nejprve mírně oslabovaly, poté ale ztráty vesměs smazaly. Podkopal je pokles akcií banky Wells Fargo a oslabování výrobce letadel Boeing, který má problémy se svým novým letadlem Dreamliner.

V poledne newyorského času (18:00 SEČ) Dow Jonesův index posílil o 0,1 procenta na zhruba 13.482 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl o 0,1 procenta na 1471 bodů. Index technologického trhu Nasdaq oslabil o 0,03 procenta na 3121 bodů.

Největší americká hypoteční banka Wells Fargo sice dnes oznámila rekordní čtvrtletní zisk, objem hypoték jí ale klesá a nižší byla i úvěrová marže. Akcie banky tak klesly o dvě procenta.

Rovněž o dvě procenta klesaly akcie Boeingu. Ty oslabovala série závad na jeho letadle 787 Dreamliner, kvůli nimž americký úřad pro letectví nařídil komplexní prověrku tohoto stroje.

Celkově však zůstává trh vůči poklesu odolný, řekli analytici agentuře Reuters. Index S&P 500 vykazuje za celý týden zisk a pohybuje se těsně pod svým čtvrtečním pětiletým maximem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK