Unipetrol předpokládá za 4. čtvrtletí provozní ztrátu

18.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. ledna (ČTK) - Představenstvo petrochemické společnosti Unipetrol odhaduje, že skupina Unipetrol bude mít za čtvrté čtvrtletí 2011 pravděpodobně provozní ztrátu (EBIT) zhruba 4,5 miliardy korun. Po očištění o jednorázový vliv zaúčtování ztrát bude nulová. Uvedla to dnes společnost v tiskové zprávě. Oficiální výsledky Unipetrol zveřejní 23. ledna.

Loňské čtvrté čtvrtletí obsahuje jednorázový negativní dopad na EBIT ve výši přibližně 130 milionů korun, a to v souvislosti s operacemi s CO2 povolenkami.

Firma odhadla, že vývoj směnných kurzů ve 4. čtvrtletí 2012 ovlivnil finanční výsledek pozitivně ve výši přibližně 40 milionů korun. Tento pozitivní efekt byl přibližně vykompenzován ztrátami z jiných finančních instrumentů.

Unipetrol se zaměřuje na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a petrochemickou výrobu. V roce 2005 se společnost stala součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina patří v Česku k nejvýznamnějším společnostem z hlediska obratu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK