Unicorn loni zvýšil obrat na rekordních 1,42 miliardy Kč

29.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. ledna (ČTK) - Tuzemská skupina společností Unicorn, která působí zejména v oblasti vývoje a dodávek softwaru, loni zvýšila obrat o sedm procent na rekordních 1,42 miliardy korun. Podíl zahraničních zakázek přesáhl 30 procent obratu. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Obrat skupiny, kterou vlastní Vladimír Kovář, tvořily z 97 procent dodávky služeb, zejména v oblasti vývoje, integrace, provozu a podpory informačních systémů pro klienty z bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, průmyslu, telekomunikací a obchodu. Počet zaměstnanců skupiny, která zahrnuje společnosti Unicorn Systems, Unicorn Universe a Unicorn College, byl v minulém roce 941 lidí.

V roce 2012 významným způsobem vzrostl počet uživatelů internetové služby Unicorn Universe. Ten vzrostl z 20.000 na 37.000 uživatelů z více než 270 organizací, kde prostřednictvím tohoto informačního systému odřídili více než 530 milionů činností. Vedle stále stoupajícího zájmu o informační systémy pro podniky a organizace došlo také k výraznému nárůstu uživatelů služby My Territory určené pro řízení záležitostí z osobního života.

Na soukromé vysoké škole Unicorn College v současnosti studuje 366 studentů. Unicorn College zajišťuje také běh interních vzdělávacích programů Unicorn Top Gun Academy určených pro všechny zaměstnance skupiny Unicorn. V roce 2012 některým z kurzů úspěšně prošlo 862 účastníků. V loňském roce Unicorn College také získala akreditaci ČNB k provádění zkoušek zaměřených na prokázání odborné způsobilosti podle zákona o doplňkovém penzijním spoření.

jsa vit

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK