Dolar díky růstu akcií a statistice zpevňuje k euru

05.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. března (ČTK) - Americká měna dnes na devizových trzích posiluje vůči euru a smazala část ztrát k jenu. Dolar má podporu v růstu amerických akcií na nový rekord a příznivých statistických údajích.

Kolem 18:40 SEČ dolar vůči euru vzrostl o 0,1 procenta na 1,3016 USD. K jenu dolar oslabil o 0,1 procenta na 93,38 JPY, když během dne se propadl až na 92,89 JPY. Euro vůči jenu kleslo o 0,2 procenta na 121,60 JPY.

Americký akciový index Dow Jones dnes po zahájení obchodování stoupl na nový rekord. Krátce poté náladu na trhu podpořila zpráva, že růst sektoru služeb v USA v únoru zrychlil a byl nejvyšší za rok díky novým objednávkám a poptávce po vývozu.

Investoři se nyní zaměří na zasedání měnových výborů předních světových centrálních bank, zvláště Evropské centrální banky (ECB). Ekonomika eurozóny nadále stagnuje a již delší dobu se spekuluje, že by ECB mohla znovu snížit úrokové sazby. Pokud to nebude tento týden, bude to možná již v příštích měsících.

Japonský jen posiloval vůči dolaru i euru po potvrzení dvou nových členů do měnového výboru Bank of Japan, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK