Vláda schválila vypsání tendru na opravu trati Běchovice - Úvaly

06.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. března (ČTK) - Vláda dnes schválila parametry výběrového řízení na modernizaci zhruba deseti kilometrů železniční trati mezi pražskými Běchovicemi a Úvaly. Vyplývá to z informací na internetových stránkách vlády. Hodnotu stavebních prací na rekonstrukci kolejiště a zastávek v Klánovicích a v Úvalech odhadla Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) na 1,8 miliardy korun. Přes miliardu korun by měla přispět Evropská unie.

Stavba je součástí prvního tranzitního železničního koridoru spojujícího Prahu s Německem přes Děčín a s Rakouskem přes Brno a Břeclav. Rekonstrukce kolejiště umožní zvýšení traťové rychlosti na 160 kilometrů v hodině a zvýší propustnost trati pro kolejovou dopravu, uvedlo v materiálu ministerstvo dopravy.

Součástí rekonstrukce má být rovněž vybudování podchodů v zastávkách Klánovice a Úvaly, obnovena budou nástupiště, modernizováno elektronické zabezpečovací zařízení a v celé trase budou rekonstruovány mosty a propustky. Dokončena by měla být podle předpokladu ministerstva dopravy do konce roku 2015.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK