Automobilka Audi v únoru dosáhla rekordního prodeje

07.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 7. března (ČTK) - Německý výrobce luxusních automobilů Audi v únoru zvýšil prodej meziročně o tři procenta na rekordních 110.000 vozů díky silné poptávce ve Spojených státech a Rusku. Oznámila to dnes firma.

Prodej v Číně, která je největším trhem Audi, se v únoru snížil o 3,5 procenta. Za poklesem stály oslavy příchodu nového lunárního roku, které tentokrát připadly na první polovinu února, zatímco loni se uskutečnily již v lednu.

Automobilka počítá s růstem globálního prodeje i v celém letošním roce. Loni zvýšila prodej o téměř 12 procent na rekordních 1,45 milionu vozů. Audi se do roku 2020 plánuje stát jedničkou na světovém trhu s luxusními vozy. Firma je stejně jako Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen.

Boj Audi o vedoucí pozici na luxusním trhu však nebude jednoduchý. Jedničkou se do roku 2020 hodlá stát také německý konkurent Daimler, který vyrábí vozy Mercedes-Benz. Vedoucí pozici na trhu si navíc chce udržet současný lídr, německá automobilka BMW.

Volkswagen loni získal kontrolu rovněž nad německým výrobcem luxusních sportovních automobilů Porsche. Ten ve středu oznámil, že jeho prodej v únoru meziročně stoupl o více než 18 procent na 10.454 vozů.

pmh

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK