Rozsáhlá porucha ochromila provoz na trati mezi Plzní a Prahou

07.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 7. března (ČTK) - Rozsáhlá porucha zabezpečovacího zařízení ochromila dnes provoz na hlavní koridorové železniční trati mezi Plzní a Prahou. Problém začal v 09:53, kdy se vlaky zastavily, obnovit se provoz podařilo až po 12:00. Vlaky ale nyní jezdí sníženou rychlostí, spoje mají výrazné zpoždění. Cestující po zastavení provozu zůstali ve vlacích, nejdelší zpoždění dosahují zatím 90 minut. ČTK to řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

"Porucha byla jak v úseku Kařízek a Chrást u Plzně, tak přímo ve stanici Zdice. Provoz byl nejprve úplně zastaven, po 11:00 se jej podařilo částečně obnovit, ve 12:18 byl provoz obnoven," uvedla.

Zpoždění nabraly všechny typy vlaků, tedy jak rychlíky mezi Plzní a Prahou, tak i osobní vlaky. Zpoždění dosahují desítek minut, nejdelší je kolem 1,5 hodiny. Kvůli poruše budou některé rychlíky zastavovat jako osobní vlaky na stanicích a zastávkách mezi Zdicemi a Berounem, aby mohly nabrat cestující.

Autobusová náhradní doprava podle Pistoriusové nařízena nebyla, protože byl původní výhled takový, že se poruchu podaří odstranit rychleji. Cestující proto zůstali ve vlacích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK