Americké akcie dál mírně rostou, Dow Jones na nových maximech

07.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. března (ČTK) - Americké akcie dnes pokračují v mírném vzestupu a Dow Jonesův index zdolává nová maxima. Wall Street podpořily náznaky zlepšování na trhu práce a čeká se, že investoři budou nyní konsolidovat dosavadní zisky.

Dow Jones, který v úterý překonal dosavadní rekord z října 2007, v newyorské poledne stoupl o 0,3 procenta na zhruba 14.342 bodů. Širší index S&P posílil o 0,2 procenta na 1545 bodů a je stále více než jedno procento od vlastního rekordu na 1565 bodech. Ukazatel technologického trhu Nasdaq Composite Index se zvýšil o 0,25 procenta na 3230 bodů.

Investoři od počátku roku díky nadějím na zesílení slabého ekonomického růstu přesunují peníze do akcií a hlavní index Wall Street letos už díky tomu vzrostl o zhruba devět procent. Vzhůru tlačí akcie rovněž vyhlídky na pokračování mimořádně uvolněné měnové politiky.

Dnes akcie podpořil nečekaný pokles počtu nových nezaměstnaných v minulém týdnu. Od klíčové páteční zprávy o únorovém vývoji amerického trhu práce se čeká přírůstek 160.000 pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK