Vláda dnes posoudí nabídku Korean Air na koupi části ČSA

13.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Vláda dnes posoudí nabídku korejských aerolinií Korean Air na odkup 44procentního podílu Českých aerolinií. Asijský dopravce za menšinový podíl v ČSA nabídl 67,5 milionu korun, což podle odborníků odpovídá odhadní ceně. Tu vloni vyčíslila analytická společnost Ernst & Young na 148 milionů korun.

Vláda dnes také projedná novelu zákona o Státní zemědělské a potravinářské inspekci. Má mimo jiné umožnit rychlejší reakce státu v případě potravinových krizí, jakými byly kauza s dioxiny v mase a vejcích z Německa či nedávná metanolová aféra.

Kabinet má projednat i návrh na krytí schodku letošního státního rozpočtu. Ministerstvo financí chce kvůli tomu vydat státní dluhopisy za 99,93 miliardy korun, když schválený rozpočet počítá se schodkem 100 miliard korun.

Ministři by měli jednat také o možnosti vstupu zahraničních sázkových kanceláří z Evropské unie na český trh. Evropská komise totiž dosavadní zákaz provozování loterií a sázek zahraničními firmami považuje za diskriminační.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK